Homepage / Al het nieuws / Alvo-supermarkt Magda over naar Spar

Presse

Alvo-supermarkt Magda over naar Spar

Alvo Magda

Colruyt Group heeft Alvo-lid Supermarkt Magda in Malderen overgenomen. De winkel zal volgend jaar de overstap maken naar de Spar-franchiseformule.

Opsteker

Het nieuws gaat al een tijdje de ronde in de sector: ondernemers Danny Meert en Christel Gorissen hebben hun winkel, Supermarkt Magda in Malderen, begin mei verkocht aan Colruyt Group. Dat is een opsteker voor de groep: recent verloor Alvo, de groepering van zelfstandige supermarkten, immers verschillende leden aan de franchiseketen Jumbo. De strijd om goede supermarktlocaties woedt nu eenmaal hevig.

“Supermarkt Magda in Malderen is inderdaad overgenomen, maar wel door Colruyt Group, waardoor de omzet binnen Retail Partners Colruyt Group blijft”, zegt Alvo-directeur Jan Pelgrims. “Hierdoor blijft de aankoopkracht van de groep gevrijwaard en blijven ook de Alvo-leden voordeel halen uit het unieke samenwerkingsverband. Supermarkt Magda blijft tot 31 december 2022 onder de Alvo-vlag.”

Meer potentieel

Daarna gaat de winkel over naar Spar. “We denken dat die winkel onder onze Spar-franchiseformule nog meer potentieel heeft”, bevestigt Johan Vermeire, general manager van Retail Partners Colruyt Group. “Wij blijven niet aan de kant staan, maar we kunnen niet elke winkel overnemen, dat is niet opportuun. We moeten kijken naar de verschillende formules binnen de Colruyt groep, die complementair zijn.”

Supermarkt Magda is een gevestigde naam in de foodretail: de zaak, die in 1962 als dorpswinkel van start ging, groeide in de loop der jaren uit tot een volwassen buurtsupermarkt met een uitstekende reputatie. De voorbije decennia was de onderneming actief onder de formules Prima (van het failliete Huyghebaert), Spar (Lambrechts) en sinds 2020 Alvo.

Klik hier, Voor meer informatie om franchisenemer te worden van Spar.

Top 3 des derniers articles