Homepage / Al het nieuws / dietplus, een gerenommeerde franchiseconcept in een groeiende markt

Presse

dietplus, een gerenommeerde franchiseconcept in een groeiende markt

“We geven een nieuwe levenservaring aan onze klanten en dat geeft heel veel voldoening.”

dietplus is een van de belangrijkste spelers op de afslankmarkt die de laatste jaren snel groeide. Het franchiseconcept is gespecialiseerd in het opnieuw in evenwicht brengen van het dieet, een methode die een langdurig gewichtsverlies mogelijk maakt zonder frustratie of verboden voedsel. dietplus werd in 2010 in Frankrijk opgericht en heeft nu meer dan 300 centra in Frankrijk, Spanje en België. Het concept biedt zijn klanten een reeks voedingsmiddelen en natuurlijke supplementen om hen te helpen afvallen, maar het succes is vooral gebaseerd op coaching.

Dit coachingsaspect is precies wat Canan Ozturk, manager van het Dietplus-centrum in Binche, aantrok. De jonge vrouw begon haar loopbaan in het secretariaat, maar het vak diëtetiek was haar niet vreemd. Zij had in het verleden inderdaad enkele eetstoornissen doorgemaakt en kwam als cliënt voor het eerst in aanraking met de dietplus-methode. Het was liefde op het eerste gezicht: “Ik hield meteen van de dietplus-filosofie en hield me eraan! Ik ontdekte het concept in het voorjaar van 2020 en in oktober van datzelfde jaar was mijn centrum al klaar om te openen.”

Een duidelijk pad 

Canan Ozturk geeft toe dat zij zonder een franchiseconcept op 23-jarige leeftijd nooit aan een dergelijk project zou zijn begonnen. “De reputatie van dietplus helpt veel en stelt klanten gerust. Bovendien is het echt een kant en klare zaak, alles is vanaf het begin duidelijk en er zijn geen verrassingen onderweg. Ik heb gedurende 2 weken een intensieve opleiding gevolgd, waardoor ik het coachingsvak leerde kennen en wist wat ik in de praktijk kon verwachten, want de cursussen bevatten veel rollenspellen. Ik werd ook van A tot Z begeleid bij de lancering van mijn centrum, of het nu ging om het vinden en inrichten van het pand, de financiering van mijn project, enz. Ook nu nog kan ik rekenen op regelmatige follow-up en hulp wanneer ik die nodig heb. Het team is zeer dynamisch en reageert op vragen. 

“Liefdevol contact en diëten” 

Canan Ozturk’s dietplus centrum opende in het midden van de Covid periode, wat een riskante maar winnende gok was! “Ik volgde mijn intuïtie en ik had gelijk”, vertrouwt de jonge vrouw me toe. “Naar mijn mening is het succes van een centrum 100% gekoppeld aan de coach, dus het is niet genoeg om financieel te investeren in een franchiseconcept, je moet persoonlijk betrokken zijn en hard werken. Je moet ook sociaal zijn, zoals contact en diëtetiek. Soms moet je een beetje psycholoog zijn en omgaan met de stemmingen van mensen, maar het is een job die het leven van cliënten verandert en het is zeer de moeite waard!

Canan Ozturk werkt momenteel met gemiddeld 60 tot 70 klanten per week en is alleen in haar centrum. Haar hoofddoel is haar bedrijf verder te ontwikkelen, wat ertoe kan leiden dat zij in de toekomst een werknemer in dienst neemt om haar te helpen. Haar advies aan degenen die het Dieetplus avontuur willen aangaan? “Geloof vooral in jezelf, want het centrum draait dankzij de coach. Als je zeker bent van jezelf en een goed contact met mensen hebt, dan moet je niet aarzelen om je centrum te openen.”

“Het is echt een kant-en-klaar concept, alles is vanaf het begin duidelijk en er zijn geen verrassingen onderweg.”

Voor meer informatie om franchisenemer te worden bij dietplus, klik hier

Top 3 des derniers articles