Homepage / Al het nieuws / Een nieuwe algemeen directeur voor Carrefour België

Presse

Een nieuwe algemeen directeur voor Carrefour België

Carrefour België directeur

Verrassende managementwissel bij Carrefour: Geoffroy Gersdorff keert na goed twee jaar terug vanop de hoofdzetel in Massy en wordt algemeen directeur België vanaf maandag 4 juli.

Zware opdracht

Geoffroy Gerdorff, die tot nu toe Directeur Offre et Marchandise was voor de groep Carrefour, wordt met ingang van 4 juli benoemd tot algemeen directeur België. Dat meldt de retailer in een persbericht.

Gersdorff werkt al sinds 1997 voor Carrefour (toen nog GB) in uiteenlopende functies, zowel in België als op groepsniveau. Hij was tussen 2011 en 2013 verantwoordelijk voor de huismerken op internationaal niveau en keerde dan terug naar België waar hij onder andere de hypermarkten aanstuurde. Van 2018 tot 2020 was hij er secretaris-generaal.

Opmerkelijk genoeg is hij de eerste Belg die de leiding neemt over het bedrijf in ons land: tot nu toe was die topfunctie voorbehouden aan Fransen. De opdracht die hem wacht is niet min: Carrefour had tot nu toe de grootste moeite om een noodzakelijke ommekeer te realiseren in België.

“Het volste vertrouwen”

Geoffroy Gersdorff zal rapporteren aan Laurent Vallée, die vanaf maandag executief directeur Noord-Europa wordt. Tot nu toe combineerde François Melchior de Polignac beide functies.

“Ik heb het volste vertrouwen in de ervaring van Laurent Vallée en zijn kennis van Carrefour die hij in de afgelopen vijf jaar heeft opgedaan om de zone Noord-Europa te leiden. Ik reken op Geoffroy Gersdorff, die Carrefour Belgium en zijn verschillende activiteiten door en door kent, om het noodzakelijke herstel van onze activiteiten met energie en vastberadenheid te leiden. Ik dank François Melchior de Polignac voor zijn inzet voor onze transformatie in de verschillende functies die hij heeft bekleed, en voor zijn loopbaan binnen onze groep,” aldus CEO Alexandre Bompard.