Homepage / Al het nieuws / Een vernieuwde Spar te Kachtem

Presse

Een vernieuwde Spar te Kachtem

Op donderdag 11 maart opent de vernieuwde Spar Colruyt Group-franchisewinkel in Kachtem. De winkel werd 600 m² groter en ook het bestaande gedeelte werd vernieuwd. Dat gebeurde in verschillende fases zodat de klanten intussen konden blijven winkelen. Spar Kachtem pakt bovendien uit met een shop-in-shop bloemenzaak.

Spar Kachtem

Een echte familiezaak

Spar Kachtem werd in 1971 opgericht door franchisenemers Frans Taillieu en Frieda Bostoen. Toen nog onder de naam Super, maar sinds 1989 maakt de winkel deel uit van Spar Colruyt Group. Niet veel later stapte zoon Peter Taillieu in de zaak en in 2010 werd hij de zaakvoerder. Dit jaar bestaat de winkel een halve eeuw en dat viert Peter graag met een vernieuwing en uitbreiding. Zo wil hij ook zijn ouders bedanken voor alle kansen die hij de afgelopen jaren gekregen heeft.

Meer ruimte

Begin oktober 2020 werd het startschot van de werken gegeven. Nu, zoveel maanden later, beslaat de franchisesupermarkt een oppervlakte van 1350 m² en heeft ze een frisse en moderne inrichting volgens de stijl van de nieuwe generatie. “Er zijn nieuwe koelcellen, een nieuwe keuken voor traiteurbereidingen en een nieuw atelier waar je onze slagers aan het werk kan zien”, zegt franchisenemer Peter. “We hebben ook een verpakkingsruimte waar we onze charcuterie en kaas zelf snijden en verpakken.” Op de bovenverdieping is er een ruime bureauruimte, een refter met keuken en een dakterras voor de medewerkers.

Duurzaamheid

In Spar Kachtem hechten ze veel belang aan duurzaam bouwen en werken. Het koelsysteem werkt op een veel milieuvriendelijker koelmiddel en de vrijgekomen warmte wordt gerecupereerd, waardoor de CO2-uitstoot van het verwarmingsproces daalt. “We wekken ook onze eigen energie op via zonnepanelen en de ledverlichting zorgt voor minder energieverbruik,” vult Peter Taillieu aan.

Klantvriendelijkheid voorop

De grootste troef van Spar Kachtem is ongetwijfeld de klantvriendelijkheid waarmee franchisenemer Peter en het voltallige team hun klanten ontvangen. Het 20-koppige team, allemaal afkomstig uit de streek, ontvangt elke dag met de glimlach hun vaste klanten en vele nieuwe gezichten.

Voor meer informatie om franchisenemer te worden bij Spar, klik hier.