Franchise nICE!

Wie is nICE! ?

Sinds 2015 produceert en verkoopt nICE! ambachtelijk room- en sorbetijs in haar ijssalons in Huldenberg, Overijse, Mechelen, Oud-Heverlee en Leuven. Naast ons uitgebreid assortiment schepijs, onderscheiden we ons  door een gevarieerd aanbod van ijsdesserten zoals gepersonaliseerde ijstaarten, cups, mono-porties, voorverpakt ijs, … Hierdoor positioneren we ons met een duidelijke focus op room- en sorbetijs en zorgen we voor een overtuigend aanbod gedurende het volledige kalenderjaar.

Onze ijssalons zijn heel toegankelijk: jong en oud voelt er zich thuis. Onze huisstijl werd zorgvuldig ontwikkeld door onze huisarchitecten die het nICE! – concept 100% ademen en beleven.

Bij de bereiding van het product streven we naar een optimale smaakbeleving door gebruik van natuurlijke grondstoffen en een ambachtelijke bereidingswijze. We zijn dan ook heel trots om sinds 2018 te mogen uitpakken met de wettelijke erkenning als ambachtsman (FOD Economie) en het authenticiteitslabel Handmade In Belgium (HIB van Unizo). nICE! Roomijs & Sorbet staat voor een authentiek en ambachtelijk kwaliteitsproduct. Hiermee willen we ons onderscheiden van de industriële productie van consumptie-ijs.

Ons aanbod van de franchiseformule nICE

nICE! voorziet een uitgebreid assortiment schepijs (inmiddels meer dan 90 ijssmaken in ons receptenboek) en een gevarieerd aanbod van ijsdesserten zoals (gepersonaliseerde) ijstaarten, mono-porties, voorverpakt ijs, … en dit gedurende het hele jaar.

Gelegenheids- en feestdesserten zoals bvb. kerstbûches en communie-ijstaarten zorgen ervoor dat nICE! top of mind is op het vlak van desserten, ongeacht de gelegenheid of periode van het jaarr.

Naast het ijs en ijsdesserten vervolledigen milkshakes, smoothies, wafels en pannenkoeken het assortiment.

 

De kracht van ons commercieel netwerk

 • Aantal franchiseverkooppunten : 3
 • Gemiddeld zakencijfer :
  • uitsluitend take-away: € 150 000
  • zaal (40 zitplaatsen) + take-away: € 250 000
 • Looptijd van het contract : 9 jaar
 • Persoonlijke bijdrage : € 50000
 • Instapgeld : € 10000
 • Franchise kost : €0.
  • nICE! neemt enkel een marge op de doorverkoop van producten
  • Marketingbijdrage van 2% (1% nationaal / 1% lokaal)
  • Rond het verkooppunt wordt een exclusiviteitszone bepaald

3

Aantal franchiseverkooppunten

/

Gemiddeld zakencijfer

9 ans

Looptijd van het contract

50 000 €

Persoonlijke bijdrage

10 000 €

Instapgeld

0 €

Kosten Franchise

In detail

nICE! voorziet een uitgebreid assortiment schepijs (inmiddels meer dan 90 ijssmaken in ons receptenboek) en een gevarieerd aanbod van ijsdesserten zoals (gepersonaliseerde) ijstaarten, mono-porties, voorverpakt ijs, … en dit gedurende het hele jaar.

Gelegenheids- en feestdesserten zoals bvb. kerstbûches en communie-ijstaarten zorgen ervoor dat nICE! top of mind is op het vlak van desserten, ongeacht de gelegenheid of periode van het jaarr.

Naast het ijs en ijsdesserten vervolledigen milkshakes, smoothies, wafels en pannenkoeken het assortiment.

Ons verleden en onze toekomst

Jaar + land van oprichting : 2015, België

 

Milestones

Juni 2015 – opening Huldenberg POP-UP

Maart 2016- opening Overijse IJSSALON

Maart 2017 – opening Mechelen Korenmarkt POP-UP

Maart 2018 – opening Huldenberg IJSSALON

April 2019 – opening Mechelen Vleeshalle

Februari 2020 – in gebruik name nieuw PRODUCTIE-ATELIER Sint-Joris-Weert

April 2020 – opening Oud-Heverlee IJSSALON

Maart 2021 – 1e franchisenemer (Overijse)

April 2021 – 2e franchisenemer (Mechelen)

Mei 2021 – 3e franchisenemer (Leuven)

 

Onze visie voor de komende jaren

Uitbreiding via eigen winkels en franchise naar andere Vlaamse steden en gemeenten, Wallonië en buitenland.

* U bent communicatief en geniet van omgang met klanten

* U heeft een affiniteit voor de horeca

* U streeft steeds een zo hoog mogelijke kwaliteit en service na

* U staat open voor initiatief en hard werk

* U ambieert het runnen van een eigen zaak (beperkte risico’s)

De Franchisenemer krijgt een interne opleiding met een duurtijd van maximum 4 weken. Deze opleiding wordt gegeven door bestaande leden van een nICE! winkel en/of zijn werknemers en omvat een commercieel luik, een technisch luik en een operationeel luik.

Het commerciële luik omvat het klantenbeheer, verkooptechnieken en het verwerven van kennis van de verschillende  producten  en diensten die een nICE! winkel aanbiedt. Het technische luik omvat het aanleren van de technische procedures dewelke de Franchisenemer zich verplicht te gebruiken tijdens de uitoefening van zijn ambt. Het operationele luik omvat het aanleren van het kassasysteem, stockbeheer, aankoop bij de leveranciers en dergelijke.

In het kader van de opleiding zal de Franchisenemer stage lopen in een bestaande nICE! winkel. De duurtijd van de stage is afhankelijk van verschillende factoren waaronder de beschikbare technische kennis van de franchise kandidaat, maar tevens van de beschikbaarheid van de Franchisenemer. De Franchisenemer wordt verplicht om deze opleiding tot een goed einde te brengen. Buiten de basistraining wordt de jaarlijkse opleidingsperiode beperkt tot maximum 5 volle dagen (FT).

Ijs is een product dat 12 maanden per jaar kan geconsumeerd worden: een afhaalijsje bij warm weer, een ijstaart bij een communie of huwelijk, een lekker bolletje ijs bij een pannenkoek of wafel op een druilerige zondag. Alle redenen zijn goed om in een gezellig kader te genieten van een ambachtelijk ijsje. 12 maanden per jaar kunnen onze klanten bij nICE! terecht voor een uitgebreid assortiment aan ambachtelijke ijsdesserten, afgestemd op het seizoen.

nICE! werd reeds meerdere jaren op rij verkozen tot beste ijssalons van België en Vlaams-Brabant. Meer info: Nieuws

 

Op 19 juni 2015 was Kristof De Bois (zaakvoerder) de best geslaagde IJsbereider van het ijscentrum te Wageningen (NL). Hij was de eerste Belg die hierin slaagde en kreeg voor zijn presentatie een prijs, beschikbaar gesteld door het Gilde van Meesterijsbereiders.

Meer info: Diploma voor IJsbereiders en Gespecialiseerd IJsbereiders

Deze franchisenetwerken zijn lid van de BFF

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe het ethisch en authentiek handvest van de Federatie na te leven.

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe de Europese Deontologische Erecode van franchising te respecteren

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe een Precontractueel Informatie Document (PID) te gebruiken.

Meer weten over de BFF