Homepage / Al het nieuws / Het franchiseconcept “Black and White Burger” breidt uit op Belgische markt

Presse

Het franchiseconcept “Black and White Burger” breidt uit op Belgische markt

Black and White Burger

De Franse franchiseconcept van de fastfoodketen Black and White Burger opende op zaterdag 21 februari 2021 een nieuwe vestiging in Brussel op het Brouckèreplein.

De opening bleef niet onopgemerkt, want het weekend trok meer dan 2.000 klanten die de nieuwe Angus beef burgers kwamen ontdekken.

Black and White Burger

De oprichters van het franchiseconcept Black and White Burger

Het concept werd in 2019 in Parijs gelanceerd door de youtuber Ibra TV (Ibrahim Tsetchoev) en zijn partner Djam (Djambulat Marzaganov) en zette reeds een jaar later de eerste stappen in franchising.

Ibra TV is een influencer op de sociale media, gevolgd door bijna 4,5 miljoen abonnees op YouTube en 2 miljoen mensen op Instagram. Hij is ook bekend om zijn drie deelnames aan de Ninja Warrior-show, wat zijn populariteit bij een jong publiek aantoont. 

Het Black and White Burger franchiseconcept

Het franchiseconcept biedt kwaliteitsburgers met halal black angus vlees, broodjes gemaakt door de beste bakker van Frankrijk, wit met zwart sesamzaad en zwart met plantaardige houtskool en wit sesamzaad, allemaal met sauzen ontwikkeld door een sterrenkok.

De hamburgers worden geserveerd in designverpakkingen en met zwarte, biologisch afbreekbare handschoenen zodat je je handen niet vuilmaakt terwijl je ze eet. De afhaal- en bezorgtassen zijn geïnspireerd op die van luxemerken.

In België is het Black Angus vlees afkomstig van plaatselijke boerderijen en de groenten van Belgische leveranciers.

Black and White Burger

Het belgisch netwerk van Black and White Burger

Mansour Nasr, de master franchisenemer die het exclusieve recht heeft om het franchisenetwerk in België te ontwikkelen, startte in volle vaart.

Sinds februari 2021 zijn reeds acht restaurants geopend in Brussel,Charleroi, Luik, Louvain-la-Neuve en dit jaar ook  in Doornik, La Louvière en Namen. Mons zal naar verwachting binnenkort volgen, evenals de eerste restaurants in Vlaanderen in Gent en Aalst, en andere projecten zijn momenteel in ontwikkeling.

Black and white Burger

Telkens wanneer de opening op sociale netwerken wordt aangekondigd, is het een publiekstrekker met de verschijning van Ibra TV, die niet nalaat het moment met zijn aanwezigheid te eren, en honderden fans die klaar staan om de Black & White burgers te proeven.