Homepage / Al het nieuws / Het franchisenetwerk Albert Heijn van start met slimme dispensers voor bulkproducten

Presse

Het franchisenetwerk Albert Heijn van start met slimme dispensers voor bulkproducten

Albert Heijn bulk

Het franchisenetwerk Albert Heijn voert de strijd tegen wegwerpverpakkingen op met de introductie van een verpakkingsvrij assortiment. Klanten kunnen een herbruikbare zak of pot vullen met ontbijtgranen, pasta, noten of thee.

Zeventig producten

Onder de noemer AH Verpakkingsvrij kunnen klanten bij Albert Heijn een deel van hun dagelijkse boodschappen meenemen in herbruikbare zakken of potten. Een zes meter breed dispensermeubel biedt de keuze uit 70 producten, waaronder ontbijtgranen, noten, pasta, rijst, thee of koffie. 55 van de 70 producten – of zowat 80% van het aanbod – zijn biologisch. Daaronder bijvoorbeeld ook Fonio, een Afrikaanse graansoort, en biologische koffiebonen.

Shoppers kunnen een eigen, herbruikbare verpakking vullen of ter plekke een herbruikbare pot of zak kopen. Het concept werkt eenvoudig: eerst de verpakking zonder product wegen, dan vullen met een van de zeventig producten, vervolgens een etiket printen waarmee je kan afrekenen bij de kassa.

Minder afval, minder verspilling

De primeur is voor de Albert Heijn XL winkel in Nederland, in Rotterdam, daarna volgen XL-winkels in Amsterdam en Leidschendam. Later volgen dan nog eens 50 grotere winkels en  ook het franchisenetwerk in België.

De innovatie past in de ambitie van Albert Heijn om in 2025 twintig miljoen kilo minder verpakkingsmateriaal te gebruiken, zegt CEO Marit van Egmond. “Het mooie van dit concept is dat klanten producten gewoon in een eigen, herbruikbare verpakking kunnen meenemen en dat keer op keer. Ook kun je precies de hoeveelheid pakken die je nodig hebt. Zo zorgen we samen voor minder afval en minder verspilling.”

Verpakkingsvrij is in opmars. Ook Jumbo biedt in enkele winkels al de mogelijkheid om producten in bulk te kopen. In België zijn dispensers voor bulkproducten als granen, peulvruchten, pasta en noten – maar ook voor ecologische schoonmaakproducten – al langer een vertrouwd gezicht in de winkels van Carrefour en Delhaize.

Voor meer informatie om franchisenemer te worden bij Albert Heijn of de voorwaarden te kennen, klik hier.

Bron : Retail Detail

Top 3 des derniers articles