Homepage / Al het nieuws / Het franchisenetwerk Kids&Us komt sterker uit de coronacrisis

Presse

Het franchisenetwerk Kids&Us komt sterker uit de coronacrisis

Kids&Us

Laurent Avella, de master franchisenemer voor België van de franchise Kids&Us, die gespecialiseerd is in vroegtijdig Engels leren voor kinderen van één jaar tot 18 jaar, is begin 2022 vol dankbaarheid.

Uitzonderlijke groeiresultaten

De resultaten van Kids&Us in de coronacrisis 2020 en 2021 komen immers tot uiting in uitzonderlijke groeiresultaten van respectievelijk 21,5% en 22%.

Opmerkelijke resultaten voor deze coronacrisis waarin de master franchisenemer en zijn franchisenemers zich met grote veerkracht moesten aanpassen aan de nieuwe wetgeving, regels en procedures die door de verschillende autoriteiten werden opgelegd.

Maar er volgden concrete en positieve resultaten: het netwerk telt nu 21 centra (6 centra in eigen beheer en 15 franchisenemers) met gemiddeld 400 leerlingen per centrum.

Met meer dan 1.350 nieuwe leerlingen in het schooljaar 2021-2022 heeft Kids & Us nu een totaal van bijna 8.000 leerlingen in zijn Belgische netwerk.

Internationaal leren meer dan 160.000 leerlingen op natuurlijke wijze Engels met Kids&Us.

Nieuwe franchisecentra geopend tijdens de Coronacrisis

In het prille begin van de Covid-19-crisis heeft Kids&Us snel gereageerd door online programma’s aan te bieden voor zowel Babies&Kids (van 1 tot 9 jaar) met wekelijks materiaal voor elke leeftijdsgroep met aangepaste videolessen en voor Tweens&Teens (van 10 tot 18 jaar) met wekelijkse online lessen met meer dan 95% ondersteuning. Vervolgens werd een platform met de naam “KidszOne” ontwikkeld, gewijd aan online cursussen om kinderen zo goed mogelijk te ondersteunen wanneer de centra gesloten zijn.

In september 2020 opende drie nieuwe centra hun deuren: in het centrum van Luik met een nieuwe franchisenemer, Stéfanie Werner, in Hoei met de multi-franchisenemer Delphine Didier die ook het Kids & Us centrum in Hannut beheert, en een filiaal in Oudergem, het vijfde eigen centrum van de master franchise.

In 2021 gaan de openingen verder met een nieuw centrum in Jurbise onder leiding van het multi-franchisenmers echtpaar Ingrid Cauderlier en haar echtgenoot Jérôme Chevalier, die ook het centrum in Gerpinnes beheren, en een zesde eigen centrum van de masterfranchise in Heizel.

Het Kids&Us centrum in Wemmel werd omgevormd tot een Tweens&Teens centrum om de best mogelijke omstandigheden te bieden aan oudere leerlingen.

Nauwe samenwerking tussen franchisegever, master franchisenemer en franchisenemers

Al deze ontwikkelingen zijn het resultaat van de goede inzet van het hele Kids&Us netwerk. Het doel was de dienstverlening aan de studenten in stand te houden en ervoor te zorgen dat zij blijven leren in deze moeilijke periode vol valkuilen, terwijl de continuïteit van het gezamenlijke project wordt gewaarborgd.

Alles werd in het werk gesteld om de activa (klanten, lerarenteam, franchisenemers, kasmiddelen) veilig te stellen, waardoor de activiteiten van alle centra tijdens de hele coronacrisis konden worden voortgezet.

Jaarlijkse conventie van het Kids & Us netwerk

Na een afwezigheid van twee jaar als gevolg van de Cocrisis vond in de eerste week van april de jaarlijkse conventie van het netwerk plaats in Valencia, Spanje. Meer dan 1.000 deelnemers vertegenwoordigden de 527 Kids & Us centra over de hele wereld.

Het hele Kids&Us netwerk komt volgend jaar weer bij elkaar om het 20-jarig bestaan van het merk te vieren!

Kids & Us, lid van de Belgische Franchise Federatie

Kids & Us is een erkend franchiseconcept door de Belgische Franchise Federatie dat zich ontwikkeld in het volledige respect van de Europese Deontologische Erecode en streeft naar een win-win relatie tussen franchisegever en franchisenemer.

Voor meer informatie om franchisenemer te worden bij  KIds&Us, klik hier.