Homepage / Al het nieuws / Het franchisenetwerk Tom&Co krijgt nieuwe voorzitter

Presse

Het franchisenetwerk Tom&Co krijgt nieuwe voorzitter

Tom&Co

Jesper Hojer, voormalig Lidl-topman, wordt nieuwe voorzitter bij de raad van bestuur van het franchisenetwerk Tom&Co, de Belgische keten van dierenspeciaalzaken die Europees marktleider wil worden.

Een ervaren expert

Met onmiddellijke ingang wordt Jesper Hojer voorzitter van de raad van bestuur bij Tom&Co. Dat meldt de retailer in een persbericht. Hojer was tussen 2017 en 2019 CEO van Lidl International, eerder was hij ook al general manager voor Lidl Belgium.

Ook nieuw in de raad van bestuur is Christelle Le Hir: momenteel voorzitter van bioketen La Vie Claire. Voordien maakte ze carrière bij AB InBev. Haar aantreden is belangrijk omdat Tom&Co in Frankrijk sterk groeit.

Investeringsfonds

Tom&Co maakt geen geheim van z’n ambities: de franchiseketen wil op termijn Europees marktleider worden in de sector van de dierenspeciaalzaken. De keten onderscheidt zich naar eigen zeggen met zijn omnichannel winkelervaring, exclusieve productassortimenten, diensten en deskundig advies. Vandaag heeft Tom&Co een netwerk van 190 winkels, waarvan 132 in België, 2 in Luxemburg en 56 in Frankrijk.

Maar eigenaars Thierry Le Grelle, Lionel Desclée en Philippe Dechamps hebben eerder dit jaar een stevige investeerder gevonden om hun groeiplannen te financieren: dat is het investeringsfonds Verlinvest van de familie de Spoelberch, die ook aandeelhouder is van AB InBev. Die holding investeert vooral in groeibedrijven in FMCG en gezondheid, waaronder merken als Oatly, Vita Coco, Tony’s Chocolonely, Vitaminwater en Remy Cointreau.

Voor meer informatie over franchising bij Tom & Co, klik hier.

Bron: Retail Detail