Homepage / Al het nieuws / Jumbo mikt op 50 winkels in 2025 en gaat meteen twee eigen winkels franchiseren

Presse

Jumbo mikt op 50 winkels in 2025 en gaat meteen twee eigen winkels franchiseren

Jumbo

De supermarktketen Jumbo heeft zich een nieuwe doelstelling gesteld voor de verovering van België: 50 winkels openen in 2025.

België heeft een competitieve supermarktsector, mocht Jumbo de voorbije jaren ontdekken. Ze willen gestaag groeien en in 2025 naar de 50 winkels gaan. Jumbo bevestigt ook dat de eerste Belgische Foodmarkt in het najaar van 2024 zal openen aan de Vliegtuiglaan in Gent. 

Meteen al 2 winkels franchiseren

Jumbo gaat meteen al twee eigen winkels in Vlaanderen verzelfstandigen. Het gaat om de verkooppunten in Ranst en Rijkevorsel, in de provincie Antwerpen. Jumbo bekijkt of er mogelijk nog meer winkels kunnen worden overgedragen aan franchisenemers.

Terwijl de overdracht van de eigen winkels van Delhaize aan franchisenemers al maanden voor beroering zorgt, heeft Jumbo beslist om twee eigen winkels te verzelfstandigen. De winkelketen wil zo beter inspelen op lokale behoeften, zegt ze in een reactie aan Gondola. “We willen relevant blijven voor de Belgische klanten en kijken continu naar hoe we de winkels en ons winkelbestand nog verder kunnen verbeteren. Nu we bijna vier jaar onderweg zijn met Jumbo in België kijken we naar wat onze formule succesvol maakt in België. We zien dat winkels die door franchisers aangestuurd worden meer mogelijkheden hebben om lokaal een bijdrage te leveren aan de maatschappij en de winkel nog beter rond de klant te bouwen. Dat zit in verschillende elementen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan dat een ondernemer over het algemeen een nog grotere betrokkenheid en gevoel bij het lokale marktgebied heeft en daardoor beter kan inspelen op de (maatschappelijke) behoeften. Op basis daarvan kan een ondernemer ook gemakkelijker lokaal relevant assortiment opnemen en extra ambacht en productie aan de winkel toevoegen, zoals een beenhouwerij.”

Beperkte impact

Voor het personeel zal de impact zeer beperkt blijven, zegt Jumbo. “De vertrouwde gezichten in de winkel blijven. Medewerkers gaan met behoud van hun arbeidsvoorwaarden mee over naar de nieuwe ondernemers. Hun arbeidscontract wordt door de ondernemers overgenomen.” De winkel in Rijkevorsel wordt op 6 november overgenomen door de Martijn Vis (multistore manager bij Jumbo) en Jason Vis (eigenaar Jumbo Balen). Een week later nemen Philippe Calliauw (filiaalmanager Jumbo Schoten) en Anthony Van Gastel winkel in Ranst over. Voorlopig worden alleen deze twee winkels verzelfstandigd, maar zegt dat het wel het voornemen heeft waar mogelijk nieuwe winkels via franchise te openen. “Indien er zich een mogelijkheid voor doet om een bestaande winkel (filiaal) te verzelfstandigen, dan zullen we dit onderzoeken en kijken of er interesse is.” Jumbo heeft vandaag in Vlaanderen tien supermarkten die door zelfstandige ondernemers- franchisenemers- uitgebaat worden. In totaal telde het deze zomer 31 filialen in ons land. 

Jumbo recruteert

Jumbo is ook aanwezig op de volgende editie van de beurs “Franchising Belgium Day” die doorgaat op 12 oktober in Zemst.

Je kan er de rekruteringsverantwoordelijken ontmoeten die u alle uitleg zullen geven over de voorwaarden om een franchisewinkel van Jumbo te openen.

Om alvast meer inlichtingen te bekomen om franchisenemer te worden bij Jumbo, klik hier.

Top 3 des derniers articles