Homepage / Al het nieuws / Jumbo slaat een nieuwe slag in België

Presse

Jumbo slaat een nieuwe slag in België

Jumbo België

Jumbo slaat een nieuwe slag in België: Alvo-ondernemer Christophe De Laet heeft zijn vier supermarkten verkocht aan de Nederlandse supermarktketen, die eerder al zes andere winkels van de groepering inlijfde.                                                                                          

Heropening dit najaar

Jumbo neemt de Alvo Superpost-supermarkten van ondernemer Christophe De Laet over in Boom, Niel en Rumst in de provincie Antwerpen en in Baasrode in Oost-Vlaanderen. De winkels zullen eind februari de deuren sluiten voor verbouwingswerken. Dit najaar zullen ze dan heropenen als Jumbo franchisesupermarkten. Het personeel maakt mee de overstap en krijgt ook versterking van nieuwe medewerkers.

Het is niet de eerste keer dat Jumbo erin slaagt om winkels van de groepering van zelfstandige ondernemers in te lijven: eerder al nam de Nederlandse keten Alvo-supermarkten over in Deurne (Wim Saerensplein), Ranst, Berlare, Lauwe, Antwerpen (Lange Leemstraat) en Denderleeuw. Voor Alvo is deze overname wel extra pijnlijk omdat nu een voormalig voorzitter van de groepering de handdoek gooit. De Laet is ook voorzitter van winkeliersvereniging Buurtsuper.be.

Ondernemers genieten bij Alvo – een inkoopverbond dat samenwerkt met Colruyt Group – een grote vrijheid. Bij andere franchiseketens gelden striktere contracten, die het overlopen naar een concurrent bemoeilijken.

Bron: Retail Detail