Homepage / Al het nieuws / Laura Todd, een nieuw merk met haar eerste franchiseverkooppunt, vestigt zich in België

Presse

Laura Todd, een nieuw merk met haar eerste franchiseverkooppunt, vestigt zich in België

Laura Todd Bruxelles

Sinds 13 mei is in het shoppingcentrum Woluwe een nieuwe Franse keten gevestigd, Laura Todd, gespecialiseerd in koekjes en brownies van topkwaliteit. Dit is ook het eerste franchiseverkooppunt van het netwerk, dat nu ongeveer tien verkooppunten heeft in de regio Parijs.

Laura Todd van Illinois tot Parijs en Brussel

In 1902 creëerde patissier Laura Zavan samen met Todd Yurieff, een zakenman met een passie voor gebak, haar eerste koekjes in Illinois, geïnspireerd op een familierecept voor koekjes, kleine ronde cakejes gemaakt met verse boter, rietsuiker, vanille en chocolade. Hun reputatie voor uitmuntendheid verspreidde zich al snel buiten de grenzen van hun kleine winkel, met name op de Wereldtentoonstelling van Chicago in 1933.

De kleinzoon van de oprichter ontwikkelde het bedrijf en in 1985 vestigde de Franse ondernemer Serge Montillaud-Joyel het merk in Frankrijk.

In Frankrijk kwam zakenman Pascal Campourcy in 2019 in beeld toen Laura Todd op de rand van faillissement stond. Hij kocht het merk met een financiële inbreng van ongeveer 2 miljoen euro en sloot twee van de vijf winkels voordat hij aan de oorsprong van de producten en de recepten werkte door massaal te ontsuikeren.

De afgelopen vier jaar zijn er een tiental winkels geopend in de Parijse regio en het bedrijf is vorig jaar weer winstgevend geworden. De omzet verdrievoudigde in 2022 tot €3,5 miljoen.

Laura Todd Bruxelles

Laura Todd België en haar franchisenemers

De masterfranchise van Laura Todd in België is in handen van 4 partners die allemaal vertrouwd zijn met de wereld van de detailhandel en franchising: Grégory Marciano (een van de oprichters van de franchiseketen Sushi Shop), John Steininger (COO van Herpain), Marc Rozenberg (Clothes Company en franchisenemer van Sushi Shop Station, gelegen aan het Gare du Midi), en David Mertens (CEO Sushi Shop Belgium, Sushishop Station, DSLM Consulting).

Grégory Marciano en John Steininger, beiden aandeelhouder van Laura Todd, zagen het succes van het merk in Frankrijk en stelden voor om een franchisevestiging te openen in België, wat de eerste franchisewinkel zou zijn voor Laura Todd. Ze werden vergezeld door Marc Rozenberg en daarna door David Mertens voor de operationele kant, die masterfranchisenemers zijn voor België.

Koekjesliefhebbers in Brussel kunnen zich eind september verheugen op een tweede vestiging in de Tongerenstraat in Etterbeek. Onze masterfranchisenemers streven ernaar ongeveer vijftien verkooppunten te openen.

Top 3 des derniers articles