Homepage / Al het nieuws / Overname van franchisewinkels Press Shop en Relay in zicht?

Presse

Overname van franchisewinkels Press Shop en Relay in zicht?

Press Shop Relay

De franchiseketens Press ShopRelayHubiz en Ubi komen mogelijk in handen van casinogroep Golden Palace. Overnamegesprekken met bpost zouden in het laatste stadium zitten.

Gokken in de krantenwinkel

Kan een gokbedrijf een (gedeeltelijk) overheidsbedrijf overnemen? Het ziet er toch naar uit, volgens De Tijd. De overnamegesprekken tussen Belgisch postbedrijf bpost en Golden Palace, een uitbater van speelzalen en onlinekansspelen, zouden in de laatste rechte lijn zitten.

Golden Palace wordt dan eigenaar van Ubiway Retail, dat 170 krantenwinkels en convenience shops telt, uitgebaat door zelfstandige franchisenemers. Het gaat om de franchiseformules Press Shop, Relay, Hubiz en Ubi, die vooral in stations maar ook in winkelcentra en luchthavens te vinden zijn.

8,5 miljoen euro verlies

Golden Palace ziet de voormalige spoorwegketens wellicht als aanvullende kanalen om zijn kansspelen aan de man te brengen. In de winkels worden ook al producten van de Nationale Loterij verkocht. Hoeveel de overnamekandidaat daarvoor op tafel zou leggen, is onbekend.

Zeker is wel dat bpost snel van Ubiway Retail af wil zien te geraken. De afdeling, die het pas in 2016 van Lagardère kocht, staat al van vorige lente in de etalage.

Voor meer informatie om franchisenemer te worden bij één van de franchiseformules van Ubiway Retail, klik hier.

Bron: Retaildetail