Homepage / Al het nieuws / Recordomzet voor Spar International

Presse

Recordomzet voor Spar International

Spar

Spar International viert zijn negentigste verjaardag met een recordomzet van meer dan veertig miljard euro wereldwijd. De foodretailer breidt dit jaar zijn activiteiten uit naar drie nieuwe landen – en zelfs een nieuw continent.

Cruciale rol voor zelfstandige retail

In 2021 hebben de Spar-winkeliers wereldwijd een omzet gerealiseerd van 41,2 miljard euro, een toename met 3,3%. Daarmee doorbreekt de organisatie voor het eerst de grens van veertig miljard euro omzet. Bekeken over de twee jaren sinds de corona-uitbraak groeide de omzet met meer dan 10%. Spar breidde bovendien zijn e-commerceactiviteiten uit naar 35 landen, de online omzet verdrievoudigde op twee jaar tijd (+192%).

In Europa bereikte Spar een omzet van meer dan 33 miljard euro met 12.011 winkels in 27 landen. Sterke groei was er in Polen (+20%), Zwitserland (+10,7%) en Hongarije (+7,2%). De mooie cijfers illustreren de cruciale rol die zelfstandige retailers spelen over de hele wereld, zegt CEO Tobias Wasmuht.

Lancering in Zuid-Amerika

Eind 2021 waren er 13.623 Spar-winkels in 48 landen wereldwijd. Dat worden er binnenkort 51: halverwege dit jaar zal de organisatie van start gaan in Letland – als achttiende land in Europa – en in het najaar volgt Kazachstan. Bovendien kondigt Spar de lancering aan in Zuid-Amerika, via een samenwerking met Los Jardines, een familiale supermarktketen in Paraguay.

Spar viert dit jaar zijn negentigste verjaardag: de organisatie werd in 1932 opgericht door de Nederlander Adriaan van Well met de ambitie onafhankelijke winkeliers te verenigen.

Het franchisenetwerk Spar in België maakt deel uit van Retail Partners Colruyt Group en heeft meer dan 200 winkels in België.

Voor meer informatie om franchisenemer te worden bij Spar, klik hier.

Bron: Retail Detail