Homepage / Al het nieuws / Tweesterrenchef Filip Claeys is de nieuwe ambassadeur van ixina

Presse

Tweesterrenchef Filip Claeys is de nieuwe ambassadeur van ixina

Tweesterrenchef Filip Claeys slaat de handen in elkaar met ixina. ixina en de chef-kok bouwen samen aan een intiem atelier met een dubbele functie: een eetgelegenheid, maar tegelijkertijd ook een locatie voor kookdemo’s. Daarnaast stapt Filip Claeys maar wat graag mee in het duurzaamheidsverhaal van de Belgische keukenbouwer.

Naast chef-kok is Filip Claeys een echte ondernemer. Sinds 2006 is hij eigenaar van het Brugse restaurant De Jonkman waar op de voorgevel al tien jaar lang twee Michelinsterren prijken. Ook is Filip medeoprichter van de Northseachefs: een collectief van chefs die promotie maken rond duurzame, Belgische visvangst. Recent ontving hij met zijn restaurant ook een groene ster, dankzij zijn focus op lokale en Belgische producten.

Een samenwerking tussen ixina en Filip stond in de (Michelin)sterren geschreven: “Chef David Martin, waarmee ik goed
bevriend ben, liet me enthousiast kennismaken met ixina. Uiteraard kende ik ixina al langer. Het is hun focus op duurzaamheid, kwaliteit en lokale verankering die me over de streep trokken”, vertelt Filip.

 

De bouw van een multifunctioneel atelier

ixina en Filip Claeys slaan voor het eerst de handen in elkaar met een intiem, maar multifunctioneel atelier. De chef-kok zit boordevol ideeën voor de invulling ervan: “Ik zie het atelier als een eetgelegenheid, maar evengoed als een ruimte om workshops te geven met de Northseachefs, of om kookdemo’s op te nemen.”

 

Duurzaamheid als verbindende factor

Filip zal in september samen met ixina in actie schieten voor goededoelenorganisatie Make-A-Wish. “Alles wat ik doe, draait om
mensen gelukkig maken.” Ook staat hij volledig achter ixina’s duurzaamheidsbeleid. ixina werkt met gerecycleerd materiaal en plant achtien bomen voor elke verkochte keuken. “Geweldig vind ik dat, ik probeer bij De Jonkman ook elk product een tweede bestemming te geven of from head to tail te gebruiken”, aldus Filip.

 

Kwaliteit, een feit

Daarnaast gelooft hij ook sterk in de kwaliteit en service waarvoor de keukenbouwer garant staat: “Ik heb enkele winkels bezocht en de kwaliteit van ixina’s hedendaagse keukens is vergelijkbaar met wat ik heb in het restaurant”, zegt Filip, “Ik sta
versteld van het gamma aan functionaliteiten. Voor elk keukenapparaat is er plek en ieder hoekje wordt benut. Ook de kwaliteit van materialen is verwonderlijk. ixina werkt bijvoorbeeld met ‘dekton’, een duurzaam soort composiet dat niet verslijt of waarop je
geen krassen of plekken krijgt.”

Filip benadrukt dat je geen sterrenchef moet zijn om te kunnen genieten van een ixina-keuken, die is er voor elk budget. “Op die manier bouw je ook aan een duurzame relatie met je klanten: van een eerste keuken op je studentenkot tot een volledige uitgeruste keuken in je ‘nieuwe’ huis.” En laat het ook net dat soort relatie zijn dat zowel Filp als ixina in hun partnerschap ambiëren.

Ben jij geprikkeld of wil je graag meer informatie om franchisenemer te worden, klik dan hier.