Homepage / Al het nieuws / Vijfde generatie aan het roer van een vernieuwde Spar franchisewinkel

Presse

Vijfde generatie aan het roer van een vernieuwde Spar franchisewinkel

Spar Achterbroek

Op donderdag 3 februari opent Spar een nieuwe vestiging in het Kempische Achterbroek. Ilona Costermans en haar schoonbroer Dennis Dockx zullen de honneurs waarnemen als zaakvoerders van de franchisewinkel. Ze volgen Ilona’s ouders op en vormen zo maar liefst de vijfde generatie die hier aan het roer staat. In 2023 zal de winkel al 150 jaar bestaan, een prachtige mijlpaal. Dit is dus niet zomaar een franchisewinkel, in de Kalmthoutsesteenweg 381 te Kalmthout vind je een prachtig familiebedrijf. Door de jaren heen bleef de winkel groeien tot de huidige oppervlakte van 450 m2. Maar ook dat wordt nu te krap. De franchisenemers wilden al een tijdje vernieuwen en stappen daarom mee in het volledig nieuwe franchiseconcept van Spar Colruyt Group. De nadruk zal liggen op verse producten, een uitgebreide bakkerij-afdeling en milieutechnische verbeteringen.

Familiebedrijf met een geschiedenis

Dennis Dockx en Ilona Costermans zullen de honneurs waarnemen als zaakvoerders van Spar Achterbroek. Het duo kan beschikken over een team van 7 vaste werknemers. Dennis is de schoonbroer van Ilona, haar ouders runden de enige supermarkt in het dorp. “Mijn ouders zijn al de 4de generatie franchisenemers van mijn familie die deze zaak uitbaat, maar binnenkort geven ze de fakkel door aan Dennis en mezelf”, aldus Ilona.

Lekker vers

Na de nodige verbouwingswerken werken zag op donderdag 3 februari de gloednieuwe franchisewinkel Spar Achterbroek het licht. Maar waarin onderscheidt de nieuwe Spar-inrichting zich nu van het huidige concept? “Spar staat voor moderniteit. En da’s maar goed ook,

“De aandacht zal liggen op verse producten. Zo wordt al het vlees en de charcuterie ter plaatse versneden en verpakt. De traiteurafdeling met versbereide maaltijden zal heel uitgebreid zijn”, legt Ilona uit. “Ook onze bakkerij wordt een stuk groter dan ze nu is, ons deeg zal rijzen in hypermoderne rijskasten en we gaan bakken in een rotatieoven. Dat laat ons toe om de klanten elke dag te voorzien van heerlijke koffiekoeken en verse pistolets. Daarnaast zal ook ons uitgebreide assortiment groenten en fruit een prominente plaats krijgen in de winkel.”

Duurzame inrichting, met oog voor het milieu

De franchisewinkel Spar Achterbroek is zeer begaan met het milieu. Zo worden alle koelingen gevoed vanuit een milieuvriendelijke CO2-installatie. Daarnaast wordt elke vorm van opgewekte warmte gerecupereerd om zowel de winkel zelf te verwarmen als ter verwarming van het sanitair water. In die milieucontext kan je ook hun lokale aanpak plaatsen. “We proberen de mate van transport zo beperkt mogelijk te houden”, zegt Dennis. “Hoe minder vrachtwagens op de baan, hoe beter voor onze planeet.”

Lokaal verankerd

Dat is natuurlijk niet de enige reden waarom we zoveel mogelijk met lokale lekkernijen werken. We runnen de winkel al zo lang en het doet ons veel deugd dat het franchiseconcept van Spar ons toelaat om plaatselijke ondernemers te steunen. Zo verkopen we yoghurt van een boerderij iets verderop, je vindt hier wenskaarten gemaakt door iemand uit het dorp, ons gamma bevat een lekker streekbiertje en zo is er nog veel meer”, besluit Dennis. “Dat de mensen het binnenkort maar zelf komen ontdekken.

Voor meer informatie op franchisenemer te worden van spar, klik hier.