Homepage / Al het nieuws / Carrefour hanteert twee stille uren per dag in haar winkels in België

Presse

Carrefour hanteert twee stille uren per dag in haar winkels in België

Carrefour stille uren
  • Elke dag tussen 14 en 16 uur worden de lichten gedimd en de muziek uitgezet.  
  • Deze nieuwe maatregel is van toepassing vanaf 29 november 2022.
  • Alle Carrefour Hyper en Market winkels zijn betrokken, franchisenemers zijn vrij om het toe te passen zoals ze willen.

Vanaf 29 november 2022 biedt Carrefour haar klanten elke dag tussen 14 en 16 uur twee uur stilte aan. Lichten gedimd, soundtrack uitgeschakeld, microfoon gesprekken gedempt, het doel is om een rustige sfeer te creëren. Maar liefst 100.000 mensen in België zijn hoogsensitief, wat betekent dat zij zeer gevoelig zijn voor drukte en lawaai. Het is de bedoeling dat deze mensen én personen met een autisme-spectrum stoornis in alle rust hun boodschappen kunnen doen.

Dit is een uniek initiatief in België. Het is volledig in overeenstemming met de waarden en verbintenissen van Carrefour en maakt deel uit van haar integratieplan. Carrefour wil bijdragen tot een tolerantere wereld voor iedereen.

Affiches in de winkel informeren de klanten over deze nieuwe praktijk, die zal worden toegepast in alle Carrefour Hyper en Market winkels in eigen beheer. Het staat de franchise partners vrij deze maatregel naar eigen goeddunken toe te passen.

*Alle Carrefour Express-winkels en sommige Carrefour Market-winkels worden beheerd door partner-franchisenemers.

Bekijk meer informatie om franchisenemer te worden bij Carrefour Express en/of Market