Homepage / Al het nieuws / De dag van de Experten van de BFF komt eraan…

Presse

De dag van de Experten van de BFF komt eraan…

Op dinsdag 4 april 2023 organiseert de Belgische Franchise Federatie haar tweejaarlijkse “Dag van de Experten” bij Ernst & Young in Machelen.

Op het programma dit jaar?  Een aantal onderwerpen in verband met de ontwikkeling van franchisenetwerken en de juridische actualiteit die een impact kan hebben op het franchise-businessmodel in 2023.

Vele experten en juristen van de Federatie zullen aanwezig zijn om hun expertise en ervaring te delen.  Dit zijn de onderwerpen die zullen worden gepresenteerd:

E-commerce heeft de manier veranderd waarop bedrijven opereren en beïnvloedt ook de wereld van franchising.  Wat is de impact van e-commerce op een franchisenetwerk vanuit juridisch oogpunt? Hoe kunt u de uitdagingen aangaan en tegelijkertijd de reputatie van het merk beschermen? Hoe integreert u uw franchisenetwerk in e-commerce om een echt partnerschap tussen franchisenemer en franchisegever tot stand te brengen?

De franchiseovereenkomsten zijn van bijzonder belang. Zij moeten de rechten en plichten van de partijen duidelijk omschrijven en dienen als juridisch kader voor de duur van hun relatie, die vaak meerdere jaren duurt.  Hoe kunt u ervoor zorgen dat u een evenwichtige en harmonieuze franchiseovereenkomst opstellen voor de franchisenemer en de franchisegever?

Heeft de detailhandel echt nog een toekomst? Welke impact zal e-commerce de komende jaren hebben op de fysieke handel? Welke handelscentra worden het meest getroffen en zijn daarentegen het best bestand tegen de laatste crisissen? Wat zijn de juiste strategische keuzes en concrete best practices om in uw netwerken toe te passen in het licht van nieuwe consumptiepatronen?

De hervorming van het verbintenissenrecht en het nieuwe Burgerlijk Wetboek.  Het verbintenissenrecht heeft de afgelopen twee eeuwen een ongekende revolutie ondergaan met de goedkeuring van Boek 5 van het nieuwe Burgerlijk Wetboek dat op 1 januari 2023 in werking is getreden. Deze wijzigingen hebben gevolgen voor het opstellen van toekomstige franchiseovereenkomsten en de rechten en verplichtingen die daaruit voortvloeien.

Niet te vergeten die andere zeer gespecialiseerde presentaties over :

  • Master franchise, een mechanisme om een netwerk internationaal of zelfs regionaal te ontwikkelen.
  • De beheersovereenkomst, de huurovereenkomst en het franchisecontract
  • De wet op de handelsvestigingen in Wallonië

Mis deze dag niet!

De conferenties worden simultaan vertaald in het Frans en het Nederlands.

Voor het programma: klik hier

Voor het inschrijvingsformulier : klik hier

 

Top 3 des derniers articles