Homepage / Al het nieuws / Overname franchisewinkels Mestdagh onder het label Carrefour market door Intermarché rond positief af

Presse

Overname franchisewinkels Mestdagh onder het label Carrefour market door Intermarché rond positief af

De Franse supermarktketen Intermarché mag de voormalige Carrefour-winkels van Mestdagh overnemen: de Belgische mededingingsautoriteit heeft groen licht gegeven.

Naar 166 supermarkten

De concurrentiewaakhond stelt geen enkele voorwaarde aan de acquisitie, dus er hoeven nergens winkels te sluiten of afgestoten te worden. Nergens brengt de samensmelting de vrije concurrentie in de retailsector in gevaar, meent de autoriteit.

Voor Intermarché betekent de goedkeuring een belangrijke mijlpaal. Op 3 januari 2023 zal de Franse supermarktgroep de overname kunnen afronden en zo een nieuwe “belangrijke retailspeler in België” creëren. De 89 supermarkten van Mestdagh, die tot nu toe als Carrefour-franchisewinkels opereerden, worden dan vestigingen van Intermarché. Zelf had Intermarché al 77 winkels in België, dus komt het totaal op 166 vestigingen. Het overgangsproces is al in gang gezet: alle medewerkers worden al opgeleid in de systemen van Intermarché. De groep benadrukt niettemin dat alle winkels nog tot 31 december Carrefour blijven.

Voor meer informatie om franchisenemer te worden bij Intermarché, klik hier.

Top 3 des derniers articles