Homepage / Al het nieuws / Overnemers 15 Delhaize-filialen blijken ervaren retailers

Presse

Overnemers 15 Delhaize-filialen blijken ervaren retailers

Delhaize

Wie zijn de overnemers van de eerste vijftien Delhaizesupermarkten? Stevige supermarktprofielen, zo blijkt, die zo goed als allemaal ervaring opdeden bij Delhaize, en soms ook bij collega’s als Carrefour, Albert Heijn, Match of Mestdagh.

Ondernemers breiden uit

Vijf Delhaize-ondernemers, vijf medewerkers en vijf “nieuwelingen”: zo omschreef Delhaize in zijn persbericht het profiel van de kopers van de eerste vijftien van in totaal 128 te verkopen filialen. De meeste ondernemers hebben toch wel een sterke band met de supermarktketen, leert wat opzoekingswerk van RetailDetail.

Vijf overnemers zijn vandaag al franchisenemer van een winkel van Delhaize. Dat geldt bijvoorbeeld voor Kris Bonne (AD Delhaize Zwijnaarde en Proxy Gent Heuvelpoort), die de winkel in Knokke overneemt. Stijn Van Der Weeën, die de Delhaize van Denderleeuw overneemt, heeft in dezelfde gemeente al een Proxy Delhaize. De Delhaize in Deurne-Zuid wordt overgenomen door de franchisenemers van AD Delhaize Borgerhout en Proxy Delhaize Berchem: Wim Vercammen en Kelly Vangeninden. Farid El Kadri, die Delhaize Mutsaard overneemt, baat al drie Proxy Delhaize winkels uit in het Brusselse. Delhaize Nijvel komt dan weer in de ervaren handen van Bernard en Amédéo Courcelles: deze familie baat liefst zeven Delhaize-supermarkten uit, en zijn ook franchisenemers van vijf winkels van Tom & Co.

Van het hoofdkantoor naar de vloer

Ook enkele managers op het hoofdkantoor nemen de uitdaging aan om de winkelvloer op te zoeken. De winkel in Izegem komt in handen van Bjorn Hongenae, die vandaag winkelmanager is bij Delhaize en ook ervaring opdeed bij Albert Heijn en Carrefour. Frédéric Van Wayenbergh, die vandaag directeur is van de Proxy Delhaizes in Vlaanderen, gaat aan de slag in de supermarkt van Grimbergen. Zijn collega Guillaume Demeure, vandaag adviseur bij de Vlaamse Proxy-winkels, neemt de supermarkt in Wilrijk over.

De directeur van de Proxy Delhaizes in het zuiden van het land, Benoit Barbier, koopt Delhaize Bouffioulx. Twee ondernemers nemen Delhaize Hankar over – dat is dan ook een stevige winkel. Eén van hen, Hadrien de Cartier, was enkele jaren winkelmanager en werkt tot op vandaag op de inkoop bij Delhaize voor de huismerken. De tweede, Mathieu Van Heuverswyn, werkte als filièremanager non-food bij Delhaize.

Een verleden bij Delhaize

Vijf overnemers werken vandaag níét bij Delhaize, maar vier van hen hebben er in het verleden wel degelijk gewerkt. Annelies Himpens, die de Delhaize in Ieper overneemt, werkte na een start in de consultingwereld bijna vier jaar bij de winkelketen, onder andere als winkelmanager. De afgelopen acht jaar is ze franchisenemer van een… Carrefour Express. Ook Edouard Deprez was enkele jaren winkelmanager bij Delhaize, voor hij de leiding nam van zijn eigen bedrijf: Deprez Frites, producent van aardappelproducten in Aalter. Hij wordt de franchisenemer van Delhaize Ronse.

Ook de twee over te nemen Delhaizes in Elsene gaan naar “niet zo-nieuwelingen”: zo is Anne Lefebvre (de nieuwe eigenaar van Delhaize Boondael) sinds enkele jaren zelfstandig projectmanager, maar werkte ze voordien meer dan zeven jaar bij Delhaize (en daarna nog twee jaar bij de groep Mestdagh). Delhaize Flagey, ooit de allereerste supermarkt op het Europese continent, komt dan weer in handen van een duo: Diego Louwers, districtmanager bij Lunch Garden, werkte bijna vijf jaar bij Delhaize, onder andere als winkelmanager. Ook zijn zakenpartner Carlos Courtois was enkele jaren winkelmanager, om nadien Meltingpom’ op te richten, leverancier van fruitmanden aan bedrijven en particulieren.

De enige franchisenemer die tot nu toe niets met Delhaize te maken had, heet Jérôme Jamart. Toch is ook hij geen onbeschreven blad in de foodretail: hij was vier jaar winkelmanager bij Match en is momenteel exploitatiedirecteur bij winkelcentrum Martelange.lu. Hij neemt de Delhaize in Recogne (in het Luxemburgse Libramont) over.

Top 3 des derniers articles